"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайський фондовий ринок впав нижче торішнього мінімуму

Четвер, 14 січня 2016, 09:53

Китайський Shanghai Composite в ході торгів 14 січня опустився на 2,8%, до позначки 2,867, пробивши мінімум, який був відзначений в ході літнього спаду на ринку акцій КНР.

Тоді найнижчим значенням індексу були 2927,29 пункту, пише РБК.

Після падіння ринок акцій почав відновлюватися. У 8:27 Shanghai Composite перебував у зеленій зоні, досягнувши позначки 2,989.32 пункту. Це на 1,35% перевищує рівень попереднього закриття.

Як зазначає Bloomberg, в четвер азіатські фондові індекси падають на тлі рекордного зниження нафтових цін, а також зростаючих побоювань з приводу стану китайської економіки.

Реклама:

Shanghai Composite впав вже на 20% в порівнянні з зафіксованими в грудні максимумами, і це є найгіршим результатом серед 93 світових індексів, які відстежує агентство.

Японський Nikkei 225 в ході торгів у четвер втратив 2,68%, S&P/ASX 200 - 1,56%, Hang Seng - 0,7%. "Різкий спад на фондовому ринку КНР на початку цього року робить дуже негативний вплив на довіру інвесторів", - зазначив аналітик Shenwan Hongyuan Group Co. в Гонконзі Вільям Вонг.

Влітку минулого року китайські біржі пережили найбільше падіння: тоді Shanghai Composite протягом декількох тижнів впав більш ніж на 40%.

Це в свою чергу негативно вплинуло на фондові ринки по всьому світу. Волатильність на біржах КНР відновилася в перші тижні січня після стабілізації в четвертому кварталі.

Напередодні фондовий ринок США завершив день зниженням основних котирувань більш ніж на 2%. Це стало рекордним падінням з вересня минулого року. S&P 500 знизився на 2,5%, Dow Jones просів на 2,2%, а NASDAQ втратив 3,4%, продемонструвавши найгірший показник з серпня минулого року.

У середу ціни на нафту продовжили падіння, яке почалося на початку року на тлі нестабільності на ринку Китаю. Ціна березневого ф'ючерсу нафти марки Brent опускалася нижче 30 доларів за барель і на мінімумі становила 29,95 долара. Це стало мінімальним показником з 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!