"Український банк реконструкції та розвитку" виставлять на продаж 22 квітня

Середа, 13 січня 2016, 20:51

Фонд державного майна України проведе 22 квітня 2016 року в Києві аукціон із продажу 99,99% акцій "Українського банку реконструкції та розвитку із початковою ціною 118,9 млн гривень.

Про це повідомляється в офіційному виданні фонду "Відомості приватизації", передає УНІАН.

Кінцева дата прийому заявок на участь в аукціоні - 18 квітня.

Згідно з повідомленням, у конкурсі не можуть брати участь особи, зареєстровані в офшорних зонах, країнах із "чорного списку" FATF (група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей - Ред.), компанії з більш ніж 25% державної власності в установчому капіталі, особи, до яких застосовані санкції України, зокрема резиденти Росії.

Реклама:

Покупець повинен буде зберегти профіль діяльності банку протягом 5 років.

Також у фонді звернули увагу на те, що УБРР уклав із "Укргазбанком" договір від 28 квітня 2015 року про залучення коштів на умовах субординованого боргу в розмірі 28 млн на 6 років.

У разі продажу держпакета акцій УБРР зобов'язаний звернутися до Національного банку України з клопотанням про дострокове погашення цього боргу протягом трьох днів. 

Як повідомлялося, Міністерство фінансів у серпні передало Фонду держмайна пакет акцій "Українського банку реконструкції та розвитку", що перебуває в його власності 

Кабінет міністрів анонсував продаж банку в другій половині 2015 року.

"Український банк реконструкції та розвитку був створений рішенням Кабінету міністрів у травні 2003 року. Банк входить до групи невеликих фінустанов за розміром активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!