Ferrari і Lamborghini йдуть з українського ринку - ЗМІ

Середа, 13 січня 2016, 17:19

У 2016 році в Україну не будуть офіційно поставлятися суперкари Ferrari і Lamborghini.

Про це пише AUTO-Consulting.

Офіційні поставки в нашу країну автомобілів цих всесвітньо відомих марок здійснювали підрозділи групи компаній Vipos, пише видання.

Однак, як повідомив AUTO-Consulting генеральний директор Vipos Віктор Постельников, через ситуацію, що склалася в Україні, наш ринок не готовий до офіційних поставок таких авто. Адже для них потрібні спеціальні умови і високі стандарти продажу і сервісу.

Реклама:

Більше того, кожен рік вимоги до дилерів підвищуються. Компанії Ferrari і Lamborghini не можуть дозволити собі піти на якісь поступки і зробити для когось виняток у дотриманні своїх стандартів. Навіть з урахуванням перспективності українського ринку.

А виконання таких стандартів вимагає величезних інвестицій, що в умовах низьких продажів і ситуації в країні просто збитково.

Наприклад, покупець офіційної Ferrari протягом 7 років мав можливість безкоштовно проходити технічне обслуговування на сервісній станції в Києві і ще цілий ряд "пільг". І рівень сервісу - єдиний по всьому світу. Йому необхідно відповідати.

Як повідомлялося, перший і єдиний автосалон Ferrari Kiev був відкритий у червні 2011 року. Найбільш "доступною" там була Ferrari California за 252,37 тисяч євро.

У перший рік продажі можна було назвати успішними і покупці знайшлися на всі представлені авто. А от далі статистика вже перестала радувати. За даними AUTO-Consulting, в 2014 році вдалося реалізувати 2 автомобіля, а за 2015-й і зовсім один.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: