Мінфін РФ попередив про загрозу повторення кризи 1998 року

Середа, 13 січня 2016, 12:59

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, виступаючи на Гайдарівському форумі у Москві, розповів про початок оптимізації бюджету.

Про це повідомляє РБК.

За його словами, якщо цього не зробити, в Росії повториться кризова ситуація 1998 року, коли за це "заплатило населення".

"Необхідно прийняти продумані заходи щодо приведення державного бюджету у відповідність до нових реалій", - сказав Сілуанов на відкрився сьогодні Гайдарівському форумі.

Реклама:

За його словами, аналогічна стихійна адаптація під час кризи 1998-99 років склала 10 процентних пунктів. Але це відбувалося через інфляцію, і за це "заплатило населення".

Воно може знову постраждати, якщо не провести необхідні бюджетні реформи.

Зараз російські міністерства та відомства мають подати пропозиції щодо скорочення витрат на 10%, підтвердив Сілуанов попередні повідомлення про підготовлюваний секвестр.

Відомства, отримавши асигнування на 2016 рік, мають самі прийняти рішення стосовно відсікання неефективних витрат за "основним, незахищеними статтями", сказав міністр.

Говорячи про низьких цінах на нафту, міністр заявив, що держсектор Росії ще остаточно до них не адаптувався.

У той час, коли приватний сектор вже адаптувався до 40 доларів за барель, федеральний бюджет збалансовується тільки при ціні 82 долара за барель - зазначив Сілуанов. І очікувати відновлення нафтових цін, на його думку, не варто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!