НБУ: Більше половини першої двадцятки банків потребують докапіталізації

Середа, 13 січня 2016, 10:27

Нацбанк завершив процес діагностики топ-20 банків: з 20 фінустанов докапіталізація не знадобилася 4 банкам, а 5 банків виконали програму капіталізації.

Про це заявила директор департаменту банківського нагляду НБУ Катерина Рожкова, пише "Дело".

"Ми завершили процес діагностики першої двадцятки банків. З 20 банків чотирьом докапіталізація взагалі не знадобилася, 5 банків виконали програму докапіталізації, передбачену на три роки. За деякими з них ми формалізували рішення, за деякими ще немає, але всі необхідні рішення вже прийняті наглядовими радами цих банків", - відзначає регулятор.

По решті 11 банкам з 20 програми капіталізації поки не затверджені, а терміни формування таких програм Нацбанком продовжені.

Реклама:

"(Продовження) було пов'язане з тим, що це дуже об'ємна робота, що вимагає великих зусиль як від НБУ, так і від учасників ринку. Але подовження термінів не скасовує необхідності внесення капіталу", - підкреслила Рожкова.

Зокрема, за 3 банкам з 11 поки немає затверджених правліннями результатів докапіталізації. Правління цих фінустанов розглянуть відповідні питання на поточному тижні.

Ще по 2 банкам робота з узгодження програм докапіталізації перебуває на завершальній стадії, а з 6 банками така робота ще ведеться.

Як повідомлялося, раніше перший заступник глави НБУ Олександр Писарук заявив про те, що після завершення діагностики у банків буде 3 місяці на приведення капіталу до необхідного рівня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!