Податківці ліквідували столичний "конверт" з обігом 4,1 мільярда

Вівторок, 12 січня 2016, 18:26

Податкова міліція та ГПУ ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 4,1 млрд гривень у Києві.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

У Києві співробітники податкової міліції Центрального офісу з обслуговування великих платників ДФС спільно з Генеральною...

Опубликовано Сергій Біланом 12 января 2016 г.

"У Києві співробітники податкової міліції Центрального офісу з обслуговування великих платників ДФС спільно з Генеральною прокуратурою ліквідували один з найбільших за останній час конвертаційних центрів", - написав він.

Реклама:

За його словами, його загальний обіг за час роботи становив близько 4,1 мільярда гривень, що дозволило зловмисникам сформувати незаконний податковий кредит на 246 мільйонів гривень.

Крім того, встановлено фірми-вигодоодержувачі від незаконної діяльності. Вони розташовувалися в Києві, а також Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.

"Схема діяльності виявилася стандартною. Учасники центру зареєстрували низку транзитно-конвертаційних підприємств. На їхні рахунки надходили безготівкові кошти від підприємств реального сектора економіки нібито за надані послуги. Це дозволяло учасникам конвертцентру формувати незаконний податковий кредит. Ціна таких послуг коливалася і становила 4-6% за операції без ПДВ і 8-10% за операції із ПДВ", - написав Білан.

Крім того, він зазначив, що вчора податківці здійснили обшук у машині, якою користувався організатор незаконної схеми.

В результаті було знайдено і вилучено понад 315 тисяч доларів і майже 1,4 мільйона гривень. Загальна сума вилученої готівки у гривневому еквіваленті становить понад 9,5 мільйона. Крім того, було знайдено пістолет "Форт-17-Р" та боєприпаси до нього.

Зараз слідчі дії тривають. Вживаються заходи для арешту рахунків фіктивних підприємств, а також притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!