"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київська облрада вимагає переглянути держбюджет-2016

Вівторок, 12 січня 2016, 16:05

Депутати Київської обласної ради прийняли звернення до парламенту з вимогою переглянути закон про державний бюджет на 2016 рік.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат облради від "Свободи" Ігор Сабій.

Шістдесятьма голосами звернення до ВРУ про негайний перегляд закону про держбюджет на 2016 рік прийнято облрадою. У звер...

Опубликовано Ігором Сабій 12 января 2016 г.

"Шістдесятьма голосами звернення до ВРУ про негайний перегляд закону про держбюджет на 2016 рік прийнято облрадою. У зверненні Київська облрада вимагає не допустити зниження рівня соціального захисту населення, скорочення закладів бюджетної сфери, забезпечити фінансову самодостатність місцевих бюджетів, не порушувати права громадян України, надані їм Конституцією", – написав він.

Реклама:

За словами Сабія, облрада також вимагає повернути на фінансування держбюджету заклади профтехосвіти, оскільки місцеві бюджети не в змозі забезпечити цю статтю фінансування.

"Наприклад, місто Ржищів збирає 10 мільйонів гривень, а на утримання ПТУ необхідно 8 мільйонів", – додав він.

Як відомо, Верховна Рада прийняла державний бюджет у ніч на 25 грудня. Президент Петро Порошенко підписав його 31 грудня.

Пізніше виявилося, що в бюджет непомітно була внесена поправка про відтермінування впровадження електронних декларацій на 2017, що ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!