Назарбаєв проти дискримінації у торгівлі з Україною

Вівторок, 12 січня 2016, 14:15

Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв виступає за недопущення будь-яких дискримінаційних заходів в українсько-казахстанській торгівлі.

Про це Назарбаєв сказав президенту України Петру Порошенку у телефонній розмові, передає прес-служба українського президента.

Як наголошується, глави держав обговорили хід реалізації домовленостей, досягнутих за результатами візиту президента України до Астани 8-9 жовтня 2015 року, а також перспективи інтенсифікації співпраці у стратегічно важливих для обох країн сферах.

"Окремо президенти обох держав обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію та заборону на транзитні перевезення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Казахстанська сторона підтвердила свою налаштованість на виконання чинних двосторонніх та багатосторонніх угод з Україною з метою недопущення будь-яких дискримінаційних заходів в українсько-казахстанській торгівлі", - повідомляє прес-служба.

Порошенко наголосив, що подібні дії Росії порушують Віденську конвенцію щодо права міжнародних договорів, а також відповідні правила та норми СОТ.

"У зв’язку з цим глави держав обговорили можливості налагодження транзиту українських товарів з метою запобігання негативному впливу дій Росії на товарообіг між Україною та Казахстаном, а також країнами Азії", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: