Азербайджан переходить на режим суворої економії

Вівторок, 12 січня 2016, 13:05

Уряд Азербайджану в майбутні чотири роки буде здійснювати суворий режим економії.

Про це заявив міністр фінансів країни Самір Шаріфов на засіданні кабінету міністрів, передає ANN.az.

"З урахуванням витрат на інвестиції всередині країни і за кордоном, повинні бути вирішені такі питання, як підготовка збалансованого кошторису доходів і витрат, яка забезпечить суворий режим економії в 2016 році і на наступні три роки", - сказав Шаріфов.

За його словами, такий кошторис витрат і доходів повинна забезпечити посилення фінансової дисципліни для економного використання держкоштів, запобігання марнотратства і непотрібних витрат, а також удосконалення системи держуправління, проведення реформ в управлінні компаній, що знаходяться в держвласності, надання додаткового стимулу процесу приватизації держмайна, грунтовну консолідацію банківської системи та підвищення довіри до неї.

Реклама:

Глава Мінфіну підкреслив, що продовження зниження ціни на нафту в світі, а також перехід Центрального банку Азербайджану до нової курсової політики, зумовлюють внесення низки змін до держбюджету, затвердженого на 2016 рік.

"Ці зміни повинні переслідувати такі цілі, як відповідність доходів зведеного та держбюджетів новим умовам, підвищення ефективності бюджетних витрат, продовжуючи політику компактності бюджету, що проводиться в останні роки, економію валютних запасів, надання додаткового стимулу розвитку ненафтового сектора та підприємництва", - сказав Шаріфов.

За його словами, планується проведення заходів щодо нейтралізації можливого негативного впливу на уразливі групи населення підвищення цін на товари першої необхідності у зв'язку з девальвацією маната.

Доходи держбюджету на 2016 рік прогнозуються на рівні 14 млрд 566 млн манатів, витрати - 16 млрд 264 млн манатів, дефіцит держбюджету - 1 млрд 698 млн манатів або 2,9% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: