НБУ включив шість банків до групи іноземних

Вівторок, 12 січня 2016, 12:01

Національний банк України включив "Альфа-банк", "Універсал банк", "Прокредит банк", "Неос банк", "Ідея банк" та "Банк Форвард" до групи іноземних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем вніс зміни до рішення № 657 від 31 грудня 2015 року, розширивши критерії визначення групи "Банки іноземних банківських груп".

"Після оприлюднення нових критеріїв поділу банків на групи були опрацьовані питання щодо практичного застосування таких підходів із користувачами статистичної звітності", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"З урахуванням пропозицій прийнято рішення розширити критерії таким чином, щоб групування банків більшою мірою відображало джерела походження капіталу та запроваджену в групі структуру системи корпоративного управління", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що відповідно до нових критеріїв, до групи "Банки іноземних банківських груп" відносяться установи, контрольні пакети акцій яких належать іноземним банкам або іноземним фінансово-банківським групам, у власності яких є контрольний пакет акцій щонайменше ще однієї банківської установи.

Таким чином, до банків іноземних банківських груп додатково включені 6 наступних банків: "Альфа-банк", "Універсал банк", "Прокредит банк", "Неос банк", "Ідея банк" та "Банк Форвард".

"Розподіл банків на групи використовується Національним банком виключно з метою аналізу для визначення загальних тенденцій банківської системи України. Такий розподіл не використовується безпосередньо для нагляду за банками та не впливає на вимоги до їх діяльності", - повідомляє регулятор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!