Barclays знизив прогнози цін Brent і WTI на 2016 рік

Вівторок, 12 січня 2016, 11:04

Аналітики Barclays переглянули прогнози середньорічних цін на нафту на 2016 рік з пониженням на тлі "помітного погіршення" ситуації на ринку.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Оцінка вартості Brent зменшена на 23 долара - до 37 доларів за барель, WTI - на 19 доларів, також до 37 доларів за барель.

Експерти виділяють три основних негативних фактори: повна відсутність згуртованості між членами ОПЕК після засідання 4 грудня, повільне зниження видобутку сланцевої нафти в США і погіршення перспектив світової економіки.

Реклама:

Малайзійська держкорпорація Petroliam Nasional Bhd. (Petronas) погіршила прогноз середньорічної ціни нафти до 30 доларів за барель з очікуваних ще в листопаді 48 доларів за барель.

Видобуток сланцевої нафти в семи основних регіонах США в лютому скоротиться на 116 тисяч барелів на добу, прогнозує міністерство енергетики країни.

З кінця березня 2015 року показник знизився вже на 640 тисяч барелів на добу - величина цієї зміни більше минулорічних обсягів видобутку в Еквадорі або Лівії.

Проте експерти не вірять у те, що такого скорочення буде достатньо і очікують подальшого падіння цін на нафту. Morgan Stanley не виключає, що найближчим часом ринок побачить нафту на рівні 20 доларів за барель.

У ході торгів у вівторок Brent з постачанням в лютому подешевшала на 2,3%, до 30,82 долара за барель, WTI - на 2,4%, до 30,65 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!