Ціна на нафту Brent впала до 32,12 долара за барель

Понеділок, 11 січня 2016, 19:54

Світові ціни на нафту в понеділок прискорили падіння; нафта марки Brent дешевшає більш ніж на 5% через побоювання на біржах про стан економіки Китаю, ослаблення якої може посилити тиск на ціни від надлишку пропозиції на світових нафтових ринках.

Про це пише "Прайм".

Станом на 18:26 вартість березневих ф`ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 5,35% - до 32,12 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI падала на 4,67% - до 31,61 долара за барель.

На думку аналітиків, основна причина зниження цін на нафту - уповільнення економічного зростання Китаю, чия національна валюта дешевшала минулого тижня, а торги на фондових ринках двічі припинялися.

Реклама:

Учасники ринку побоюються, що КНР продовжить девальвацію національної валюти, прагнучи підтримати експортерів і зберегти конкурентоспроможність на регіональному ринку.

"Питання щодо глобального надлишку було у центрі уваги протягом тривалого часу. Прямо зараз - це страх перед китайським спадом, який лякає ринок", - прокоментував ситуацію агентству MarketWatch аналітик малайзійського OCBC Bank Барнабас Ган.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!