Гонтарева каже, що ліквідність банків - найвища за всю історію

Понеділок, 11 січня 2016, 17:23

На сьогодні банківська система України має найвищу за всю свою історію ліквідність - 100 млрд гривень.

Про це повідомила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в ефірі "5 каналу", передає "Укрінформ".

"Банківська система сьогодні має найвищу за всю свою історію ліквідність. У розмірі 100 млрд гривень. Всі ці 100 млрд - це наш внутрішній потенціал для відновлення кредитування і росту економіки", - зазначила вона.

При цьому, за словами Гонтаревої, початок відновлення банківської системи кредитування залежить від реалізації в країні низки реформ - судової системи, правоохоронних органів.

Реклама:

"Відновлення кредитування слід очікувати якщо не в середині цього року, то до кінця 2016-го. Банки зазнали величезних збитків. Вони терпіли збитки, тому що досі наша судова система, правоохоронні органи не працювали як слід", - зазначила глава НБУ.

Гонтарева також повідомила, що на сьогоднішній день є 20 законопроектів, підготовлених Нацбанком, які сприятимуть перезавантаженню банківської системи країни.

"Вони знаходяться у Верховній Раді. Найголовніші серед них - закон про капіталізацію банківської системи та закон про захист прав кредиторів. Ми чекаємо, що ВР прийме ці закони, бо без них перезавантаження банківського сектору буде неможливим", - додала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!