"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ спростив роботу з валютними сертифікатами

Середа, 9 грудня 2015, 20:02

Нацбанк дозволив банкам нараховувати на поточний рахунок клієнтів-фізичних осіб валютні надходження від погашення іменних ощадних (депозитних) сертифікатів, номінованих в іноземній валюті, і відсотків за ними.

Відповідні зміни до постанови НБУ №365 від 16 вересня, внесені постановою №870 від 8 грудня і набирають чинності з 10 грудня, пише FinClub.

Нацбанк нагадує, що в даний час банк має право зарахувати на поточний рахунок в іноземній валюті фізособи ті валютні кошти, які надходять з його іншого власного рахунку або вносяться ним готівкою.

Крім того, як виняток, дозволяється зарахування валютних надходжень від відсотків по залишковим засобам на поточному або депозитному рахунках, за казначейськими зобов'язаннями та облігаціями внутрішньої державної позики, а також валюти, отриманої у спадок, за договорами дарування і в результаті повернення помилково перерахованих коштів.

Реклама:

Інші валютні надходження мають бути продані банком на міжбанківському валютному ринку, а гривневий еквівалент від продажу - зарахований на поточний рахунок фізособи в нацвалюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!