"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компромісний проект Податкової реформи внесе в Раду президент

Середа, 9 грудня 2015, 18:50

Президент Петро Порошенко внесе Проект змін до Податкового кодексу до Верховної Ради щодо розгляду його за невідкладною процедурою як першочерговий.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду в середу.

"Вчора ми з президентом досягли домовленості, що Кабінет міністрів допрацьовує після вчорашніх домовленостей відповідний Податковий кодекс", - заявив він.

"Ми вносимо цей Податковий кодекс президенту країни і він, користуючись своїми конституційними повноваженнями, вносить його до парламенту щодо розгляду його за невідкладною процедурою як першочерговий", - сказав Яценюк.

Реклама:

"У зв'язку з тим, що цей документ має 7 сотень сторінок, і він потребує часу для вивчення платниками податків, ми також прийшли до другого компромісу: в прикінцевих положеннях податкового кодексу усі ставки податків будуть запроваджені з 1 січня наступного року, тобто ми зменшуємо ставки оподаткування з 1 січня наступного року", - повідомив Яценюк.

"А "тіло" Податкового кодексу набуде чинності з 2 кварталу наступного року, тобто в українського бізнесу буде 3 місяці на те, щоб вивчити детально податковий кодекс", - заявив глава уряду, додавши, що якщо треба буде внести зміни до документу, для цього буде цілий квартал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!