Путін вирішив знову постачати вугілля Україні у відповідь на світло для Криму

Середа, 9 грудня 2015, 16:30

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду відновити постачання вугілля в Україну у відповідь на відновлення Києвом перетоку електроенергії до Криму.

Про це сказав Путін на нараді з членами уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вони (Україна - Ред.), хоч і одну, але все-таки одну гілку подачі електроенергії включили. Відновити потрібно поставки вугілля", - сказав він.

При цьому Путін підкреслив, що "не можна допустити, щоб, коли ми повністю заживимо (Крим - Ред.) від чотирьох енерголанцюгів і повністю покриємо все, що постачалася Україною до Криму, у нас були контракти на постачання електроенергії з України".

Реклама:

"Наскільки я знаю, таких начебто контрактів немає, але треба подивитися, щоб нікого не ставити в скрутне становище і заздалегідь усіх попередити, що з такого-то часу електроенергія нам взагалі не потрібна", - зазначив президент, додавши, що "в принципі вона не потрібна і зараз, за великим рахунком, якщо використовувати пересувні генеруючі потужності".

Однак, як додав Путін, "раз українські партнери відновили поставки електроенергії, то, добре, візьмемо і, відповідно, у відповідь потрібно відновити постачання вугілля на Україні".

Як відомо, у вівторок "Укренерго" поновила поставки електроенергії до Криму лінією електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" о 0:07.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!