Яресько розповіла, коли чекати наступного траншу від МВФ

Середа, 9 грудня 2015, 15:01

Ухвалення нової редакції Податкового кодексу та збалансованого державного бюджету на 2016 рік надасть можливість Україні швидко отримати третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF.

Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щойно зробимо (виконаємо ці умови - Ред.), можемо очікувати на рішення МВФ", - сказала міністр.

Водночас вона уточнила, що проект остаточного оновленого меморандуму економічної політики за підсумками другого перегляду програми EFF наразі відсутній.

Реклама:

Яресько також заявила, що Україна вітає рішення ради директорів МВФ, яке допускає кредитування країн з неплатежами перед офіційним кредитором.

"Це важливо, тому що в нашій ситуації є один нереструктуризований російський євробонд... Якщо не знайдемо можливість робити реструктуризацію, то у нас не закриваються двері з фінансування МВФ", - зазначила глава Мінфіну.

У той же час вона зазначила, що ще не знає, чи буде нова політика МВФ розширена на українську ситуацію.

Чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,1 млрд доларів) з першим траншем у 5 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,63 млрд доларів) і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд доларів).

Уряд розраховує, що ВР ухвалить держбюджет-2016 на базі нового податкового кодексу до кінця 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!