Порошенко наказав пришвидшити податкову реформу

Середа, 9 грудня 2015, 10:14

Президент Петро Порошенко поставив завдання до Нового року ухватили зміни до податкового законодавства і бюджет на 2016 рік.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента за підсумками засідання Нацради.

Президент підкреслив, що йдеться не лише про необхідність прийняття державного бюджету, оскільки необхідно фінансувати видатки, включаючи оборону.

"Мова йде про те, що прийняття бюджету та змін до податкового законодавства є умовою для отримання фінансування від МВФ. На сьогоднішній день фінансування МВФ є однією з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави", – наголосив Порошенко.

Реклама:

Глава держави висловив впевненість в тому, що компроміс між двома підходами буде знайдено і оформлено у відповідний законопроект.

Президент також відзначив необхідність максимально прискорити розгляд цього законопроекту у Парламенті.

За словами глави держави, в цілому зміни до податкового законодавства мають  відповідати трьом вимогам. Вони мають стимулювати розвиток економіки: "Ставки податків, адміністрування, прозорість мають суттєво вплинути на інвестиційний клімат".

Вони мають сприяти істотному скороченню податкового навантаження на бізнес, спрощенню адміністрування, забезпеченню прозорості, в тому числі  і для розкриття "сірих" секторів економіки, де до цього взагалі не було обліку, зазначив президент.

Нарешті, податкові зміни не повинні обернутися втратами для бюджету.

"Це можна забезпечити лише нашою спільною об’єднаною роботою", - заявив глава держави.

Президент повідомив, що протягом останніх днів мав чимало дискусій з прем’єр-міністром, міністром фінансів, народними депутатами, окремими міністрами.

"Частину, присвячену адмініструванню, пропонується прийняти з урахуванням компромісних пропозицій, як напрацьованих в Міністерстві фінансів, так і тих, що були напрацьовані у податковому комітеті, а також іншими народними депутатами. Впевнений, що тут можливе об’єднання підходів", – сказав Порошенко

Податок на прибуток підприємств і ПДФО, всупереч попереднім намірам, збільшуватись не будуть.

"Ключова позиція, що ми не робимо підвищення податкового тиску – ані на громадянина, ані на бізнес", – заявив президент.

"Дуже важливо, щоб ця філософія розповсюджувалася на декілька років. Якщо ми ставимо 18 відсотків податок на прибуток підприємств і ПДФО на 2016 рік, щоб ми зараз зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 рік визначили орієнтир, за яким ми маємо досягнути максимум 20-відсоткового навантаження на фонд заробітної плати – приблизно 10% ПДФО і 10% - ЄСВ", - висловив думку глава держави.

Також глава держави запропонував розглянути можливість запровадити ставки з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з новаціями, із тим, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести у дію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: