Рада прийняла закон про дерегуляцію в АПК

Вівторок, 8 грудня 2015, 17:30

Верховна Рада України ухвалила закон щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі.

За законопроект № 2558а проголосували 237 народних депутатів.

"Законом скасовується або обмежується дія деяких дозвільних процедур та вимог у здійсненні господарської діяльності сільськогосподарських підприємств, а також обмежено повноваження окремих державних органів щодо функцій державного контролю", - повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, переглянуто окремі обов'язкові процедури та дозволи в агропромисловому комплексі (у сфері ветеринарії, пестицидів та агрохімікатів, тваринництва, харчових продуктів, рибного господарства, природокористування).

Реклама:

Відповідні зміни внесено до законів "Про карантин рослин", "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", "Про ветеринарну медицину", "Про племінну справу у тваринництві", "Про дитяче харчування", "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них".

Крім того зміни внесено до законів "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів", "Про ліцензування видів господарської діяльності", "Про пестициди і агрохімікати", "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", Кодексу України про надра, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: