Північний потік-2: Єврокомісія от-от скаже своє слово

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:36

Експерти Єврокомісії найближчим часом завершать оцінку нової ініціативи Росії щодо газопроводу "Північний потік-2" на відповідність законодавству ЄС у сфері енергетики.

Про це заявив представник Європейської служби зовнішньої діяльності Дірк Шубель на засіданні делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації Україна-ЄС у вівторок в Брюсселі, передає "Укрінформ".

"Цей проект не забезпечує досягнення мети із диверсифікації енергетичних ресурсів. Нині наші експерти із генерального директорату з питань енергетики Єврокомісії проводять його оцінку, і висновки будуть скоро", - сказав представник керівної інституції ЄС.

Він зауважив, що віце-президент ЄК з питань енергетичного союзу Марош Шефчович обговорив напередодні це питання з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Реклама:

Нагадаємо, напередодні Яценюк заявив у Брюсселі, що ЄС повинен заблокувати будівництво "Північного потоку-2", що є в інтересах і Києва, і ЄС.

Шевчович висловлював думку, що "Північний потік-2" не має економічного сенсу та не відповідає стратегії ЄС із диверсифікації джерел і маршрутів постачання енергоносіїв.

Про необхідність заблокувати "Північний потік-2" також на вищому політичному рівні виступили країни Східної Європи і Балтії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!