"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна нафти Brent впала нижче 40 доларів - вперше з 2009 року

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:07

Ціни на нафту еталонних марок перейшли від зростання до падіння у вівторок, при цьому котирування Brent впали нижче за позначку в 40 доларів за барель вперше з лютого 2009 року.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:45 подешевшали на 2,1% - до 39,88 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту марки WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) впали на 2% - до 36,9 долара за барель.

Реклама:

Напередодні обидві марки подешевшали більш ніж на 5%, завершивши торги на мінімальному рівні з початку 2009 року.

Нафта дешевшає на побоюваннях поглиблення надлишку палива на ринку після того, як Організація країн-експортерів нафти минулої п'ятниці ухвалила рішення зберегти фактичні обсяги видобутку нафти, що складають близько 31,5 млн барелів на добу, повідомило агентство Bloomberg.

Відзначається, що за ціною 40 доларів за барель російські влада розраховує стресові варіанти макроекономічних сценаріїв, при цьому, навіть не розкриваючи їх деталей.

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв в понеділок зробив прогноз, що висока волатильність на нафтовому ринку збережеться ще два-три квартали, але потім ціни підуть вгору, і за підсумками 2016 року базовий прогноз міністерства за ціною на нафту в 50 доларів за барель цілком реальний.

При цьому міністр нагадав, що був розрахований і так званий песимістичний варіант прогнозу, який виходить з середньорічної ціни на нафту в 40 доларів за барель в 2016 році.

Як відомо, станом на 13:17 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,53 долара до 41,26 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,28 долара до 37,93 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!