Коболєв повернув Пасішнику право підпису документів

Вівторок, 8 грудня 2015, 12:42

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повернув виконавчому директору НАК Андрію Пасішнику відкликані раніше повноваження.

Про це сам Пасішник повідомив OilNews.

"Конфлікт з Коболєвим вичерпаний. Довіреність і повноваження мені повернуті", - повідомив він, зазначивши, що продовжить займатися нафтовими, корпоративними та кадровими питаннями в компанії.

Нагадаємо, раніше Коболєв заявив, що причиною його рішення є "неадекватна поведінка" Пасішника в ході засідання Наглядової ради ПАТ "Укрнафти" 26 листопада.

Реклама:

Тоді Коболєв двічі наполягав на голосуванні з питання видалення із залу Пасішника, підтримавши таким чином ініціативу міноритарних акціонерів з групи "Приват".

У свою чергу Коболєв відмовився "попросити" із залу юриста міноритаріїв В'ячеслава Карташова, який так само, як і Пасішник, не повинен був бути присутнім на засіданні.

На наступний день Коболєв відкликав довіреність виконавчого директора компанії на право підпису документів.

За словами самого Пасішника, рішення Коболєва для нього було несподіванкою, і після цього випадку він не обговорював це питання з керівником держхолдингу.

Відзначимо, що Пасішник був одним з ініціаторів і лобістом ідеї повернення державі контролю над компаніями "Укртранснафта" і "Укрнафта", а також призначення в них незалежних керівників.

Крім того, Пасішник активно протистояв викачування технологічної нафти з магістральних нафтопроводів на нафтопереробні заводи "Привату", і ініціював повернення цієї нафти на баланс "Укртранснафти", а також сприяв прийняттю рішення про підвищення тарифів на транспортування нафти.

За його участю в 2015 р вдалося ліквідувати скандальний 15-відсотковий дисконт на українську нафту і відновити нормальну роботу Аукціонного комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!