МВФ схвалив податкову реформу Яресько

Вівторок, 8 грудня 2015, 08:57

Міжнародний валютний фонд погодився з баченням Міністерства фінансів щодо необхідності проведення податкової реформи в Україні.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв’ю ЛігаБізнесІнформ.

Вона наголосила, що при розгляді питання щодо податкової реформи МВФ керувався не лише показниками дефіциту держбюджету. Фонд зацікавлений в збалансованому підході до формування бюджету, в якості запропонованих рішень та в реформуванні всіх галузей економіки України. І підтримку надав лише після того, як експерти МВФ переконалися у досягненні всіх висунутих критеріїв.

"Так, спочатку вони були проти, але після декількох місяців переговорів, дискусій з цифрами і фактами їх позиція змінилася. Так що зараз - так, Фонд згоден з нашим баченням. Вони зрозуміли нашу філософію реформи, спрямовану на підвищення доходів і зниження витрат бюджету", - підкреслила Яресько.

Нагадаємо, що постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше нещодавно зазначав, що у питанні податкової реформи для МВФ важливі не лише показники дефіциту держбюджету, але й закладена в реформу політика, яка має скоротити перекоси як у витратах, так і у надходженнях, і яка дозволять впроваджувати справедливу політику щодо всіх верств населення.

Реклама:

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!