"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укренерго" підготувало ЛЕП Каховська-Титан до включення

Понеділок, 7 грудня 2015, 20:39

НЕК "Укренерго" завершило роботи на лінії електропередач 220 кВ Каховська-Титан, що веде до Криму, і очікує рішення про її включення.

Про це йдеться в повідомленні компанії в понеділок увечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наразі роботи на лінії завершено, про що ДП "НЕК "Укренерго" сповістило відповідних учасників оптового ринку електроенергії для подальшого ухвалення в установленому порядку рішень про включення цієї лінії", – зазначає НЕК.

Компанія повідомляє, що проведення завершального етапу робіт з підготовки лінії до подання напруги є можливим за підсумками проведених у цей день переговорів керівництва Міненергетики і представників силових відомств з керівництвом Меджлісу кримсько-татарського народу.

Реклама:

"Включення ПЛ (повітряної лінії) 220 кВ Каховська-Титан насамперед поверне нормальну схему живлення двох районів Херсонської області, які з моменту знеструмлення ПС (підстанції) Титан живляться за ненадійною резервною схемою і неодноразово аварійно вимикалися протягом останнього тижня", – зазначає "Укренерго".

НЕК додає, що підключення цієї ЛЕП буде першим кроком до повернення нормальної схеми функціонування ПЛ Каховська, від якої залежить енергозабезпечення значної частини Херсонської та Миколаївської областей.

В окупований Крим електроенергія з континентальної частини України може надходити за чотирма ЛЕП: 330 кВ "Мелітополь-Джанкой", 330 кВ "Каховська-Островська", 330 кВ "Каховська-Джанкой" та 220 кВ "Каховська-Титан".

Всі вони були пошкоджені, і поставки електроенергії до Криму 22 листопада були повністю припинені.

Про відновлення постачань за трьома іншим ЛЕП наразі не йдеться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: