"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Квіташвілі анонсував зміни системи фінансування медустанов у 2016 році

Понеділок, 7 грудня 2015, 20:30

2016 рік буде роком зміни системи фінансування лікувальних установ і переходом від фінансування ліжко-місць до фінансування наданих послуг, 35% витрат на охорону здоров'я буде спрямовано на первинну медичну допомогу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі в рамках публічних звітів чиновників, відповідальних за гуманітарний блок, у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що в 2016 році запрацює справедлива система фінансування. Сьогодні ми фінансуємо інфраструктуру, а не людей, тому буде здійснено перехід від фінансування ліжко-місць до фінансування наданих послуг", - сказав він.

Квіташвілі наголосив, що за 2015 рік фахівці МОЗ розробили і обробили 22 нормативно-правові акти з дерегуляції фармацевтичного ринку.

Реклама:

Крім того, за його словами, з 2016 року буде введена систему реімбурсації інсулінів. У тестовому режимі працює реєстру хворих, які потребують інсулінотерапії.

До цього реєстру вже підключені Дніпропетровська, Житомирська, Вінницька і Чернігівська області.

У рамках створення інтегрованої системи надання медичної допомоги затверджено 15 уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги.

Квіташвілі нагадав, що фахівці МОЗ України спільно з міжнародними і вітчизняними експертами розробили законопроект №2309, що передбачає зміну правового статусу закладів охорони здоров'я та надання їм автономії в управлінні. Цей законопроект уряд вніс на розгляд Верховної Ради.

Квіташвілі наголосив, що в 2015 році 60% бюджету, передбаченого на державні закупівлі лікарських засобів і медичних виробів, передані міжнародним організаціям - ПРООН, ЮНІСЕФ і британському закупівельному агентству Crown Agents, які проведуть закупівлі ліків і медвиробів за 12 програмами на суму 2,197 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: