"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Українська біржа" запустила новий інструмент - державні деривативи

Понеділок, 7 грудня 2015, 18:24

"Українська біржа" запустила новий вид інструментів - державні деривативи ціна якого повністю залежить від економічної ситуації в країні.

Про це повідомляє прес-служба "Української біржі".

"Новий вид інструментів - державні деривативи - включений до біржового списку, може стати досить популярним серед інвесторів. Перші угоди, проведені в день запуску, є хорошим підтвердженням того, що ВВП-варранти викликають інтерес і здатні зайняти гідне місце в інвестиційних портфелях учасників ринку", - зазначає Голова Правління Олег Ткаченко.

Державні деривативи на ВВП України - це фінансовий інструмент, ціна якого повністю залежить від економічної ситуації в країні. Деривативи мають валютну базу, так як номіновані в доларі, а майбутні виплати проводитимуться у валюті.

Реклама:

"Ми вже спостерігаємо інтерес до інструменту з боку інших професійних учасників локального ринку. Впевнені, що банки та приватні інвестори також будуть зацікавлені в торгівлі VRI (Value Recovery Instrument), враховуючи поточні валютні обмеження, відсутність нових розміщень валютних держоблігацій і дефіцит ліквідних цінних паперів на фондовому ринку України", - коментує керуючий партнер" Капітал Таймс "Ерік Найман.

Як відзначає керуючий активами ІГ "Універ" Андрій Вилегжанін, через зовсім короткий час після реструктуризації зовнішнього боргу, на "Українській біржі" з'явилися перші інструменти, якими торгують інвестори в усьому світі.

"Ці державні деривативи мають досить специфічні базові умови, а методика виплат за VRI прив'язана до динаміки ВВП України з 2019 по 2038 роки. Це знакова подія, оскільки на ринку практично відсутні інструменти, ціна яких прив'язана не до гривні, а до долара", - говорить він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: