Виручка "Метінвесту" Ахметова впала на 36%

Понеділок, 7 грудня 2015, 17:42

За дев'ять місяців 2015 року виручка компанії "Метінвест" знизилася на 36% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться в оприлюднених у понеділок попередніх неаудованих консолідованих результатах фінансової звітності компанії за МСФЗ.

Як зазначається, це в основному обумовлено падінням продажів плоского прокату (1,171 млрд доларів), довгого прокату (528 млн доларів), залізорудної продукції (707 млн доларів), напівфабрикатів (419 млн доларів), трубної (92 млн доларів) і коксохімічної продукції ( 66 млн доларів).

"На Металургійний дивізіон довелося 79% зовнішніх продажів (78% за дев'ять місяців 2014 року), на Гірничодобувний дивізіон - 21% (22% за дев'ять місяців 2014 року)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії відзначили, що виручка в Україні становила 1,204 млрд доларів за дев'ять місяців 2015 року, знизившись на 41% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Продажі гірничодобувних і металургійних дивізіонів на внутрішньому ринку скоротилися на 54% і 32% відповідно в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Падіння попиту відбулося на тлі конфлікту на сході України і загального економічного спаду. Ситуація ускладнилася зниженням цін реалізації, так як ціни на сировину і сталеву продукцію продовжували падати і досягли нових рекордних мінімумів за останні кілька років", - заявили у компанії.

Частка міжнародних продажів зросла до 78% за дев'ять місяців 2015 року, збільшившись на 2 п.п. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Частка продажів в Європу зросла на 6 п.п. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 33% через збільшення обсягів продажів квадратної заготовки, плоского прокату і окатишів. Частка продажів в Південно-Східну Азію впала на 3 п.п. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 12% в результаті зниження цін на залізорудну продукцію, а також скорочення продажів плоского прокату і слябів.

Частка продажів в інші регіони істотно не змінилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: