Київ просить грошей ЄС для підвищення зарплати держслужбовців

Понеділок, 7 грудня 2015, 15:31

Український уряд планує ухвалити стратегію реформування держслужби, яка включатиме часткове фінансування зарплатні держслужбовців за кошти Євросоюзу.

Про це він заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу після засідання Ради асоціації, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Ми очікуємо, що український парламент прийме в цілому закон про державну службу і та стратегія, яка буде розроблена, дасть нам можливість звернутися до наших європейських партнерів, щоби забезпечити спецфонд для підвищення заробітних план державних службовців", - заявив він.

Прем’єр також погодився з вимогою ЄС про те, що фінансування має надаватися після узгодження плану реформи, яка включатиме не лише підвищення зарплатні, але також глибокий перегляд системи організації держслужби.

Реклама:

"Я абсолютно поділяю позицію комісара Хана про те, що фінансування реформи публічної адміністрації має іти виключно разом з презентацією нової політики державного управлінні і сектору публічної адміністрації", - зазначив Яценюк.

Як відомо, раніше в інтерв'ю "Європейській правді" комісар Ган жорстко розкритикував політику уряду, зазначивши, що не надаватиме грошей на реформу держслужби доти, доки Україна не сформує чіткий план реформи.

"Ми не будемо фінансувати доти, доки не буде концепції реформи. Українська влада має нарешті зрозуміти це! Доки в Києві це не зрозуміють, ми не досягнемо мети. Нам потрібна конкретика, якої зараз бракує", - наголошував єврокомісар.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!