Розенко розповів про велику реформу системи соцстрахування

Понеділок, 7 грудня 2015, 13:31

Міністр соціальної політики Павло Розенко заявляє про широкомасштабне реформування системи соціального страхування.

"В цілому ми йдемо на широкомасштабне реформування системи соціального страхування", - сказав він на прес-конференції, на якій звітував гуманітарний блок Кабінету міністрів.

"Наступного року ми об’єднаємо два фонди соціального страхування – з тимчасової втрати працездатності та нещасних випадків на виробництві буде утворено єдиний фонд соціального страхування, який буде діяти паралельно з Пенсійним фондом та оновленою Службою зайнятості. Вже цього року ми отримали ефект від цього – на скороченнях адміністративних виплат ми зекономили приблизно 1,8 мільярда гривень", - сказав Розенко.

"Також ми розпочали комплексну реформу системи соціальних послуг. До Верховної Ради вже передано нову редакцію закону про соціальні послуги, ми сподіваємося на якнайшвидше його схвалення", - додав він.

Реклама:

За словами Розенка, цим законопроектом "вперше в історії України ми будемо залучати до надання соціальних послуг недержавні організації, закордонні структури".

"Ми будемо створювати конкурентне середовище на рикну надання соціальних послуг. Ми будемо запроваджувати єдині правила та вимоги для всіх надавачів соціальних послуг і проведемо паралельно децентралізацію цих соціальних послуг", - наголосив міністр.

Розенко констатував, що на сьогодні Міністерством соціальної політики розроблено і затверджено 11 державних стандартів соціальних послуг.

Ухвалено закон про зовнішню трудову міграцію, в якому зафіксовано права трудових мігрантів.

Також ухвалено проект Трудового кодексу. "Я сподіваюся, що на початку наступного року Трудовий кодекс буде ухвалено в цілому – і в Україні буде справді комплексна реформа трудового законодавства в цілому", - сказав Розенко.

За його словами, впродовж місця завершать роботу над новим законом щодо створення нового Національного агентства зайнятості – і передадуть його парламенту.

З 1 червня скасовано спецпенсії, "єдина формула (нарахування пенсій) працює", відзвітував Розенко..

Також його відомство цього року займалося справами вимушених переселенців і посилення соціального захисту учасників АТО.

Пріоритетами Мінсоцполітики на далі, за словами Розенка, буде: децентралізація у сфері соціальної політики; прийняття Трудового кодексу; створення у 2016 році Національного агентства зайнятості і розширення можливостей працевлаштування громадян, які потребують додаткової уваги з боку держави; подальше реформування системи пенсійного забезпечення і введення накопичувальної системи соцстрахування; ухвалення нової редакції закону про соціальні послуги тощо.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!