"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Документ про припинення товарообігу з Кримом і Донбасом розглянуть 9 грудня

Неділя, 6 грудня 2015, 15:23

Кабінет міністрів завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані та непідконтрольні центральній владі території України, її розгляд може відбутися у середу, 9 грудня.

Про це 6 грудня на брифінгу у Києві заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Рефат Чубаров, передає Інтерфакс-Україна

Він висловив сподівання, що цей документ буде ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Уряд підготував і узгодив з усіма сторонами проект постанови про обмеження поставок окремих товарів, робіт і послуг з тимчасово окупованої території на іншу територію України, або з решти територій України на окуповану територію", - заявив він. 

Реклама:

З ухваленням цієї постанови повністю припиняються торговельні відносини(торгівля, постачання товарів, послуг) з материкової України на територію Криму та інші тимчасово окуповані території, уточнив Чубаров. 

Згідно з документом, будь-яка особа може перевозити товари, однак їхній еквівалент не має перевищувати 10 тис. грн і сумарна вага не може перевищувати 50 кг на одну особу.

У проекті постанови також враховано винятки, зокрема, завеження гуманітарної допомоги, яка надається міжнародними гуманітарними організаціями. 

Чубаров додав, що учасники громадської блокади зберігатимуть свої пости на всіх трьох переходах на адмінкордоні з Кримом і спостерігатимуть за тим, щоб норми постанови виконувалися.

"Щойно постанову буде ухвалено, учасники громадської блокади не будуть безпосередньо оглядати автомобілі... вони спостерігатимуть за тим, як оглядають автомобілі ті, хто уповноважений", - додав Чубаров.

При цьому він зауважив, що питання електроенергії, яка йде в Крим, не є питанням розгляду цього проекту постанови.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!