Світ повинен готуватися до епохи після вуглеводневого палива - Олланд

Неділя, 6 грудня 2015, 11:52

Світова економіка повинна почати зміну виробничих моделей і переходити від вуглеводневих джерел енергії на поновлювані.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд на кліматичній конференції ООН, передає "РИА Новости".

"Нам вже сьогодні треба повністю міняти наші виробничі моделі і готуватися до переходу до світу після вуглеводневої епохи. Це вже почали робити деякі уряди, а також Євросоюз, який запустив вуглецевий ринок", - сказав Олланд.

За його словами, майбутні кілька днів будуть вирішальними для нової угоди, в проекті якої ще залишилися складні і спірні моменти.

Реклама:

"Ми вважаємо, що жодне з цих питань не зможе стати перепоною для того, щоб ми знайшли рішення. Ми пройшли вже більшу частину шляху, нам залишилося ще трохи", - зазначив Олланд.

Раніше представники 195 країн, що беруть участь у конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP21), підготували документ, який послужить базою для Паризького договору.

Тепер документ переданий для обговорення на міністерському рівні, яке почнеться наступного тижня. Очікується, що вже в понеділок міністри розпочнуть роботу над документом.

Двадцять перша конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату триває у Парижі з 30 листопада по 11 грудня.

У грудні 2014 року в Лімі на 20-й конференції представники 196 країн-учасників РКЗК ООН затвердили текст угоди, яка має стати основою для Паризького договору. Він може бути підписаний в ході COP21 і, як очікується, в 2020 році змінить Кіотський протокол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: