Кононенко: енергоблокада Криму загрожує відключеннями світла в Україні

Неділя, 6 грудня 2015, 11:10

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко вважає, що енергоблокада Криму загрожує відключеннями світла по всій Україні.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Радіо Свобода.

"Що таке на сьогоднішній день відключення від Криму? По-перше, це вже віялові відключення двох районів Херсонської області, які, так технічно склалося, живляться через гілку, яка частково проходить через Крим. На сьогоднішній день припинені поставки вугілля з Росії і чим це загрожує? Це загрожує віяловими відключеннями взимку", - зазначив він, додавши, що в разі різкого похолодання "вся Україна може залишитися без світла".

Він підкреслив, що розуміє і поважає позицію кримських татар, які ініціювали блокаду Криму.

Реклама:

"Вирішення питань по Криму - це питання політичне. Я розумію кримських татар, які борються за звільнення семи осіб, які незаконно утримуються на території Криму. Я розумію і поважаю їх позицію, але відключення Криму від електроенергії - за все в житті треба платити. За це відключення є ціна. Наше населення має знати цю ціну", - підкреслив Кононенко.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області в анексуваний Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адмінкордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв'язнів.

Президент Росії Володимир Путін увечері 2 грудня прибув до Криму для запуску енергомоста на півострів. 5 грудня на першій нитці енергомосту через перегрів сталася аварія.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!