У Лондоні почався суд за позовом Пінчука проти Коломойського

Субота, 5 грудня 2015, 10:03

4 грудня в Верховному суді Лондона відбулося перше засідання за позовом Віктора Пінчука проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це пише видання The Telegraph.

Вони звинувачуються в тому, що в 2004 році порушили контракт на суму 2 млрд британських фунтів, чому передувала серія вбивств.

"Ворогуючі українські олігархи почали те, що обіцяє бути одним з найдорожчих судових справ в історії англійського права щодо спірної ділової угоди, у зв'язку із звинуваченнями у вбивстві, хабарництві і політичних інтригах", - пише видання.

Реклама:

У п'ятницю суд заслухав звинувачення юристів Пінчука проти Коломойського, які стосуються його причетності до низки вбивств і побиттів.

Як стверджує адвокат Пінчука, Сергій Карпенко, Коломойський погрожував йому на зустрічі в 2003 році, а через чотири дні був жорстоко побитий його помічник. Ще через місяць напали вже на самого Карпенка - він був побитий залізним прутом.

Юристи Пінчука стверджують, що нападники пов'язані з особистим охоронцем Коломойського Сергієм Нікітіним.

30 серпня 2003 року Нікітін був знайдений мертвим у річці Дніпропетровську. Пізніше знайшли і тіло нападника на Карпенка і його помічника.

Видання пише, що Коломойський "посилено заперечує" причетність до незаконної діяльності.

The Telegraph пише, що у юристів Пінчука є запис розмови, в якій український прокурор зізнається в тому, що йому обіцяли гроші від Коломойського в обмін на закриття розслідування про його передбачувану роль в сюжеті про вбивство.

При цьому адвокати упевнені, що це має пряме відношення до справи про Криворізький залізорудний комбінат.

Очікується, що повноцінний судовий процес почнеться в січні 2016 року. Судові витрати можуть скласти більше 50 млн фунтів.

Нагадаємо, у 2013 році Пінчук звертався до Високого суду Лондона з претензіями до Коломойського і Боголюбова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: