Компанія, яку пов'язують з Аваковим, не зверталася до Держгеонадр за спецдозволами

П'ятниця, 4 грудня 2015, 19:53

ТОВ "Ангро Інвест", яку пов'язують з міністром МВС Арсеном Аваковим, не зверталася до Державної служби геології та надр з заявою про отримання спецдозволу на користування надрами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат від обє'днання "Самопоміч" Вікторія Войціцька.

"Як повідомляє Держгеонадра у відповідь на мій депутатський запит щодо підстав надання ТОВ "Ангро Інвест" в оренду майнового комплексу, станом на 20 листопада 2015 року не надходила заява від ТОВ "Ангро Інвест" на отримання спецдозволу на користування надрами", - написала депутат.

Вона нагадала, що за попередньою інформацією стало відомо про те, що "Надра України" надали в оренду ТОВ "Ангро Інвест" відповідний майновий комплекс, побудований з метою видобування та переробки корисних копалин, що юридично створює підставу для погодження отримання спецдозволу на користування надрами без проведення аукціону, відповідно до підпункту 8 пункту 8 Порядку надання спецдозволів на користування надрами, затвердженого постановою КМУ №615.

Реклама:

"За інформацією НАК "Надра України", компанія не передавала в оренду ТОВ "Ангро Інвест" майновий комплекс для подальшого використання з метою видобування та переробки корисних копалин", - заявила Войціцька.

ТОВ "Ангро Інвест" і спецдозволи на користування надрами.Йдеться саме про спецдозволи, які раніше належали компанії ек...

Posted by Вікторія Войціцька on 4 декабря 2015 г.

За її словами, натомість, укладено лише 6 договорів оренди індивідуально визначеного майна (свердловин (№2 Гулаківська, №3 Чапаївська, №8 Решетняківська, №14 Руновщинська, №238 Миргородська, № 479 Новодиканська)), яке юридично не створює підстав для надання спецдозволів без проведення аукціону.

"Ще чекаємо відповіді від Мінекології з цього приводу. Але попередньо, вони повідомили, що відповідь аналогічна Держгеонадрам", - підсумувала Войціцька.

Раніше повідомлялося, що спеціальні дозволи на надрокористування на 8 нафтогазоносних ділянках в Полтавській області можуть віддати ТОВ "Ангро Інвест" в обхід аукціону.

Йшлося про родовища, що належали компанії "Голден Деррік", яку пов'язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким, що перебуває у розшуку.

Нагадаємо, у своєму блозі на "УП" журналіст Дмитро Гнап повідомив про зв'язок компанії "Ангро Інвест" з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: