Яценюк запевняє, що був не в курсі контракту про постачання електрики в АРК

П'ятниця, 4 грудня 2015, 19:32

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що держпідприємство "Укрінтеренерго" без його відома в 2014 році підписало контракт на постачання електроенергії в анексований Росією Крим.

Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Нагадаю вам історію річної давнини, коли без мого відома був підписаний контракт на постачання електроенергії (до Криму)", - сказав Яценюк.

"Після цього було проведене службове розслідування і я передав до органів прокуратури славнозвісний контракт на постачання електроенергії, в якому конкретно визначені чиновники, і це персональна відповідальність міністра Володимира Демчишина", - додав він.

Реклама:

За словами Яценюка,  в контракті передбачене постачання електроенергії в Кримський федеральний округ.

"А ще в контракті передбачене те, що спори у цьому контракті розглядаються не в українському суді - вони розглядаються в московському суді РФ", - сказав прем’єр.

Він додав, що очікує від органів прокуратури щодо притягнення до відповідальності визначених посадових осіб.

Як відомо, у ніч на 22 листопада півострів був знеструмлений після підриву опор ЛЕП, які йдуть з України.

Контракт на імпорт російської електроенергії 28 грудня 2014 року підписав в.о. генерального директора ДП "Укрінтеренерго" Василь Андрієнко, який був призначений на цю посаду за декілька днів до підписання.

Яценюк лише наприкінці січня 2015 року звернув свою увагу на контракт, в якому зокрема вживається поняття "Кримський федеральний округ".

Міністр Володимир Демчишин раніше виправдовувався, що у кінцевому варіанті тексту контракту словосполучення "Кримський федеральний округ" відсутнє.

Також він запевнив, що договір є вигідним для української сторони і завдяки підписанню в Україні припинилися віялові відключення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!