"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На "Донецьксталі" вводять одноденний робочий тиждень - ЗМІ

П'ятниця, 4 грудня 2015, 14:53

На підприємстві "Донецьксталь" з 21 грудня вводиться одноденний робочий тиждень

Про це повідомили співробітники підприємства, пише uaprom.info.

За їх інформацією, на підприємстві з жовтня 2015 розпочато програму по зниженню чисельності працівників заводу шляхом примусу до звільнення, а іншими відповідними наказами"Про запровадження режиму неповного робочого часу" даних працівників з 21 грудня по 5 лютого 2016 відповідно переводять на 1 робочий день на тиждень з зміною існуючих умов праці.

Як зазначає портал, з серпня 2014 більшість працівників заводу знаходяться в простої з оплатою 2/3 окладу (тарифної ставки).

Реклама:

Як виявляється відповідно до прийнятої на підприємстві програми, яка потрапила в розпорядження редакції, "планом під заходи щодо зниження чисельності потрапляє персонал в кількості одна тисяча сімсот двадцять п'ять чоловік.

З них 302 чоловік знаходяться в тривалих безоплатних відпустках, 67 в ополченні.

При реалізації програми чисельність підприємства повинна становити всього 3 604 чол., в т.ч. 2991 чол. задіяних на виробництві чавуну, 104 охорона і підтримання в робочому стані виведеного з експлуатації обладнання, 99 інвалідів-надомників, 410 чол. непромислового персоналу.

В даний час на "Донецьксталі" працюють 5 881 чоловік.

ПАТ "Донецьксталь"- металургійний завод" - підприємство чорної металургії України, створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу і спеціалізується на виробництві і торгівлі металургійною продукцією і коксом.

Цей завод належить олігарху Віктору Нусенкісу, який входив в найближче оточення Віктора Януковича. У січні СБУ звинуватила Нусенкіса в тому, що два інших його заводи – Макіївкокс і Ясинівський коксохімічний завод – підтримували терористів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: