Міжнародні плани Мінрегіонбуду на 2016 рік: газопровід та метро

Середа, 30 грудня 2015, 16:09

Українські будівельні компанії можуть розраховувати на участь у будівництві метрополітену в Баку.

Про це заявив у середу на брифінгу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає "Укрінформ".

"Українські будівельники дуже добре себе зарекомендували і можуть взяти участь не тільки в будівництві метрополітену в Ашгабаті, а також і в будівництві метрополітену в Баку. Це додаткова гілка, яка може бути (споруджена - Ред.) в 2016-2017 роках", - сказав Зубко.

Він додав, що вітчизняні будівельники планують взяти участь у міжнародному проекті будівництва газопроводу Туркменістан-Афганістан-Пакистан-Індія (ТАПІ).

Реклама:

"Ми розглядаємо участь наших і будівельних компаній, і енергетичних машинобудівників у будівництві 1735 кілометрів газопроводу. Через Туркменістан, Афганістан, Пакистан напрямком в Індію. Додатково до проекту проробляється питання залізничного сполучення і електричного сполучення", - уточнив віце-прем'єр.

Він також зазначив, що Україна може розраховувати не тільки на постачання обладнання для газопроводу, а ще й на сервісне обслуговування.

"Йдеться не тільки про постачання труб, наших турбін і компресорних станцій та іншого обладнання, а й ще про можливість входження в сервісне обслуговування тих об'єктів, які ми обслуговували і поставляли в Туркменістані. Тобто ми переходимо від просто продажу до продажу та сервісного обслуговування", - підсумував Зубко. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: