У Росії готові до переговорів щодо "боргу Януковича"

Середа, 30 грудня 2015, 13:17

Росія готова обговорювати пропозиції України щодо боргу попри початок судового процесу.

Про це сказав міністр фінансів РФ Антон Силуанов в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

"Після 31 грудня ми звернемося, як і передбачено в проспекті емісії у разі неповернення боргу, в арбітраж. Це буде арбітраж за англійським законодавством", - заявив Силуанов.

"Ми розцінюємо як дуже високі шанси на виграш арбітражу. Так, звісно, це може затягнутися за часом. Але скільки це займе часу, нині складно сказати. Ми домагатимемося повного повернення заборгованості, яка є в України перед Росією", - додав він.

Реклама:

"Якщо в цей період українські колеги змінять свою позицію і повернуться до обговорення питання погашення свого боргу, ми будемо готові розглядати пропозиції, перебуваючи в судових розглядах з українською стороною", - зазначив міністр.

Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що очікує продовження переговорів із російською стороною щодо випущених у грудні 2013 року єврооблігацій на 3 млрд доларів.

Нагадаємо, Україна у п'ятницю оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги "Укравтодору" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

Загальна сума боргу, який потрапив під мораторій, перевищила 3,58 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: