МВФ очікує від Києва бюджету і прямих переговорів з РФ щодо євробондів

Четвер, 3 грудня 2015, 20:45

МВФ очікує від влади України якнайшвидшого прийняття проекту держбюджету на 2016 рік, а також початку прямих переговорів із урядом Росії про долю євробондів на 3 млрд дол.

Про це під час традиційного брифінгу у Вашингтоні заявив глава департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, пише "УНІАН".

"Що стосується виконання програми EFF, то на даному етапі ми можемо констатувати наступне: місія працювала в Україні в листопаді, під час переговорів з владою сторони досягли порозуміння з багатьох питань. Зараз вкрай важливо, щоб уряд подав до парламенту проект держбюджету, який обговорювався, і щоб парламент прийняв цей проект. Крім того, дуже важливо виконання зобов'язань щодо антикорупційної політики", - сказав Райс.

При цьому, говорячи про "російські" бонди, Райс відзначив, що жодних нових рішень у цьому питанні не прийнято.

Реклама:

"Як ви пам'ятаєте, на останньому саміті лідерів G20 президент РФ Путін зустрічався з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, російська сторона представила свій план виконання боргової операції за бондами. Але, як ми вже говорили, ми чекаємо прямих переговорів щодо цих бонді між владою України і Росії. МВФ не може бути настільки залучений в стратегію боргової реструктуризації, - сказав Райс.

Як відомо, Мінфін 30 листопада представив проект бюджету-2016.

Нагадаємо, 12 листопада Україна  завершила реструктуризацію держборгу 13 випусків облігацій у зв'язку з обміном, що стартував, на нові облігації та державні деривативи.

"Російські" облігації не увійшли до переліку паперів, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери, у зв'язку з відмовою РФ від участі в цьому процесі.

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова розстрочити платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол. на рік за умови, що західні партнери нададуть гарантії.

За інформацією Міністерства фінансів України, жодних офіційних пропозицій від російської сторони після заяви Путіна не було. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!