"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клімкін: РФ пропонувала Україні долучитися до ембарго проти ЄС

Четвер, 3 грудня 2015, 18:11

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив свою нещодавню заяву про те, що на тристоронніх торговельних переговорах Україна-Росія-ЄС російська сторона пропонувала Україні долучитися до обмеження торгівлі з окремими країнами Євросоюзу.

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами під час міністерської зустрічі ОБСЄ, повідомляє з Белграда кореспондент "Європейської правди".

"Я цілком серйозно кажу: Росія позавчора пропонувала нам доєднатися до заборони на торгівлю, яку Росія застосовує до країн ЄС!

За російською ментальністю виходить, що ми маємо долучитися до російських торгівельних заборон та обмежень, приміром, до Литви чи до Польщі, але  одночасно - Україна має розпочати виконання угоди(про асоціацію) і стати частиною європейського ринку", - розповів він деталі тристоронніх переговорів, які відбулися в Брюсселі 1 грудня.

Реклама:

За його словами українська та європейська сторона підтвердили необґрунтованість претензій РФ до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Ми довели - і не заявами, а цифрами та розрахунками, - що початок вільної торгівлі між Україною та ЄС вигідний також для Росії", - заявив він.

Клімкін не уточнив, на яких саме торговельних обмеженнях наполягали представники РФ. Водночас джерела ЄвроПравди свідчать, що йшлося, зокрема, про частину продовольчого ембарго, причому ці вимоги Москви зафіксовані документально.

Як повідомляла Європравда, після тристоронніх переговорів стало відомо про нові вимоги РФ щодо асоціації Україна-ЄС. Водночас представник російського уряду Олексій Улюкаєв згодом заявив, що Росія не вимагала від України приєднатися до санкцій проти ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!