"Центренерго" 4 грудня очікує на першу партію вугілля з ПАР

Четвер, 3 грудня 2015, 17:48

ПАТ "Центренерго" очікує прибуття перших 168 тисяч тонн вугілля з ПАР 4 грудня цього року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, оприлюдненому за підсумкам засідання антикризового енергетичного штабу.

"Центренерго", є єдиною серед генеруючих компаній ТЕС, якою в кінці вересня було підписано прямий двосторонній договір із швейцарською компанією міжнародним трейдером MERCURIA ENERGY TRADING SA на постачання антрацитового вугілля з Південно-Африканської Республіки. Прибуття перших 168 тис тонн вугілля з ПАР очікується вже 4 грудня цього року", - звітують у компанії.

Наступний корабель із твердим паливом із ПАР прибуде до України в січні 2016 року, прогнозують у компанії.

Реклама:

Домовленість про це була досягнута з імпортером минулого тижня.

В "Центренерго" визнають, що афиканське вугілля обійдеться Україні дорожче, ніж донецьке, але в умовах окупації та бойових дій на сході, диверсифікація постачання енергоносіїв - єдиний вихід для нашої країни.

У компанії також прозвітували про покращення загальних господарських показників.

Так, наприклад, запаси вугілля на складах "Центренерго" станом на початок вересня складали 486 тисяч тонн, що на 354 тисяч тонн більше, ніж компанії вдалося закумулювати за аналогічний період у 2014 році.

"Крім того, на виконання наказу Міненергетики в компанії, на відміну від минулого року, створено 10-денний запас мазуту, що може бути використаний у надзвичайних ситуаціях", - додають у ПАО.

В цілому фінансові показники роботи головного оператора ТЕС за останні місяці покращилися: з початку 3 кварталу 2015 року компанії вдалося зі збитків у 134 млн грн, накопичених за перші 8 місяців роботи, вийти на показник прибутку в розмірі 22,6 млн грн на початку жовтня.

Аналітики прогнозують, що такими темпами за підсумками 11 мсяців роботи "Центренерго" отримає близько 80 млн грн прибутку.

Нагадаємо, "Центренерго" є експлуатантом Вуглегірської, Зміївської й Трипільської ТЕС, сумарна потужність яких складає 7550 Мвт. Державі на сьогодні належать 78,3% акцій підприємства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: