"Укроборонпром" розробив для армії нову реактивну систему "Верба"

Четвер, 3 грудня 2015, 17:16

Провідне підприємство-розробник Державного концерну "Укроборонпром" - Харківське конструкторське бюро ім. О.О. Морозова - представило новітню реактивну систему залпового вогню "Верба".

Про це йдеться у повідомленні концерну.

За словами розробників, це нове покоління відомих "Градів".

Як зазначається, модернізована система розміщена на шасі КРАЗ та оснащена кабіною на 5 місць. Керування вогнем, прицілювання та навіть перезаряджання здійснюється в автоматичному режимі з кабіни, без безпосереднього втручання солдатів в її роботу.

Реклама:

Маса нової системи залпового вогню сягає майже 20 т, але вона здатна розвивати швидкість до 85 км/год", - йдеться у повідомленні.

 

"Настав час, коли треба припиняти їхати на радянському минулому і починати дивитися в перспективу. "Верба" - це те озброєння, яке має надходити в армію в промислових масштабах", - зазначив Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Нагадаємо, що за рік роботи нової команди менеджерів (з 4 липня 2014 року)  "Укроборонпром" в 36 разів збільшив виробництво озброєння і військової техніки та почав системно надавати ЗСУ новітні зразки озброєння.

Державне оборонне замовлення 2014 року було виконано на 100%, а цього річ його виконання здійснюється із значним випередженням запланованих графіків. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: