В Україні хочуть продовжити "будівельну амністію" на 2016 рік

Четвер, 3 грудня 2015, 15:36

Держархбудінспекція розглядає питання продовження "будівельної амністії", що передбачає введення в експлуатацію самовільно побудованих житлових об'єктів та об'єктів першої-другої категорії складності, на 2016 рік.

Про це повідомив в ході брифінгу глава відомства Олексій Кудрявцев, пише "УНІАН".

"Ми зараз вивчаємо це питання. Дуже багато людей звертаються до нас з цим питанням, тому якщо буде така необхідність, то ми буквально в січні-лютому будемо пропонувати Кабміну продовжити будівельну амністію", - сказав він.

Він також розповів, що станом на початок грудня органи архітектурно-будівельного контролю узаконили майже 10 тисяч об'єктів самовільного будівництва, при цьому найбільша кількість декларацій про введення в експлуатацію самобудів було зареєстровано у Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Реклама:

Як повідомлялося, Верховна Рада в середині січня ухвалила закон про внесення змін до Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Даний документ продовжив до 31 грудня 2015 року так звану "будівельну амністію", яка дозволяє узаконювати самобуди за спрощеним механізмом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!