Альфа-Банк збільшив статутний капітал на 3,1 мільярда гривень

Четвер, 3 грудня 2015, 14:26

Альфа-Банк Україна збільшив статутний капітал на суму 131,5 млн доларів, що за курсом НБУ на дату збільшення склало 3,135 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні фінустанови.

Раніше повідомлялося, що холдингова компанія ABH Ukraine Limited, яка володіє 100% акцій Альфа-Банк Україна, прийняла рішення про збільшення статутного капіталу банку на 2,761 млрд гривень шляхом приватного розміщення 651,758 простих іменних акцій, що складає 59,53% від статутного капіталу банку.

"Після розміщення простих іменних акцій розмір статутного капіталу Альфа-Банку Україна становитиме 7,4 млрд гривень. У результаті збільшення статутного капіталу не відбувається зміна власника великого пакета акцій банку. Акції будуть розміщені серед єдиного акціонера банку - компанії ABHU, яка володіє 100% від розміру статутного капіталу банку", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, отримані від додатково розміщених простих іменних акцій кошти будуть спрямовані на розвиток корпоративного та роздрібного бізнесів банку, а також електронної комерції. 

Альфа-Банк Україна - великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі.

Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають в Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!