Саудівська Аравія запропонує ОПЕК знизити видобуток нафти

Четвер, 3 грудня 2015, 09:45

Саудівська Аравія запропонує ОПЕК знизити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу за умови, що подібні зобов'язання візьмуть не себе країни, що не входять в ОПЕК.

Про це пише Рейтер з посиланням на інтернет-видання Energy Intelligence.

До цього Саудівська Аравія ігнорувала заклики деяких учасників організації скоротити видобуток, щоб допомогти зростанню цін на нафту. Більшість аналітиків вважають, що ОПЕК не прийме рішення щодо зниження видобутку на нараді в п'ятницю.

Саудівська Аравія хоче, щоб в зниженні виробництва брали участь Ірак, Іран і країни, що не входять в ОПЕК, зокрема Росія, Казахстан, Мексика і Оман, сказав високопоставлений чиновник ОПЕК. Зокрема, Іраку буде запропоновано не підвищувати видобуток з нинішнього рівня близько 4 мільйонів барелів на добу.

Реклама:

"Ринок захоче почути думки інших сторін і бути впевненим, що така можливість існує. Потрібно, щоб виробники не тільки погодилися на це, але і дотримувалися угоди. Те, що саме Саудівська Аравія зробить цю пропозицію, додасть їй значимості", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Якщо угода буде досягнута, вона вступить в силу не на нараді в п'ятницю і не відразу після неї, а в майбутньому році, сказало джерело Energy Intelligence.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: