"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Standard & Poor's знизило рейтинги найбільших банків США

Четвер, 3 грудня 2015, 09:33

Американське рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило про зниження кредитного рейтингу восьми найбільших банків США, серед яких JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. і Citigroup Inc.

Про це пишуть "Вести.ru".

Рішення S&P пов'язано зі зниженням імовірності того, що американський уряд буде надавати допомогу кредитним організаціям в умовах кризи, пише Bloomberg.

S&P також погіршило рейтинг Wells Fargo & Co., Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, Bank of New York Mellon Corp. і State Street Corp.

Реклама:

Агентство переглянуло у бік зниження довгостроковий кредитний рейтинг за забезпеченими і незабезпеченими субординованими облігаціями, говориться в повідомленні S&P.

"Зараз ми розглядаємо ймовірність того, що уряд США буде підтримувати фінансову систему лише в надзвичайних випадках, тому ми виключили фактор держпідтримки при складанні рейтингів", - відзначає агентство.

Довгостроковий кредитний рейтинг Wells Fargo, Bank of New York Mellon і State Street знижений з "A +" до "A", рейтинг JPMorgan - з "A" до "A-". Рейтинги Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs і Morgan Stanley знижені з "A-" до "BBB +".

У жовтні ФРС посилила вимоги до ліквідності банків. Під час фінансової кризи деякі банки зіткнулися з проблемами, через те що у них не було достатнього обсягу ліквідних активів.

Жорсткість вимог щодо ліквідності дозволить запобігти повторенню такої ситуації, оскільки у банків буде мінімальний обсяг активів, які можуть бути продані досить швидко навіть у кризу, наголошувалося в заяві ФРС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!