Ціни на нафту зростають на новинах з Саудівської Аравії

Четвер, 3 грудня 2015, 09:02

Світові ціни на нафту зростають у ході торгів четверга на тлі повідомлень, що Саудівська Аравія запропонує ОПЕК скоротити видобуток.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:08 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,47% - до 43 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,14% - до 40,4 долара за барель.

Агентство Energy Intelligence в четвер повідомило, що Саудівська Аравія має намір на зустрічі ОПЕК в п'ятницю запропонувати організації скоротити видобуток на 1 млн барелів на добу.

Реклама:

Раніше Саудівська Аравія, найбільший член ОПЕК, висловлювала готовність співпрацювати з нафтодобувачами та експортерами нафти, як тими що входять в ОПЕК, так і з тими, що поза картелем, щоб стабілізувати нафтовий ринок.

Разом з тим переважна більшість аналітиків вважають, що ОПЕК не знижуватиме квоту на видобуток, незважаючи на низькі ціни і надлишок сировини на ринку.

За даними агентства Рейтер, виробництво нафти в світі перевищує споживання, за різними оцінками, на 0,5-2 мільйона барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!