"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртранснафта" збереже минулорічний рівень транзиту нафти - гендиректор

Вівторок, 29 грудня 2015, 15:04

ПАТ "Укртранснафта" в 2015 році збереже обсяг транзиту нафти через територію країни на рівні дещо вищому за 15 млн тонн, що відповідає показнику 2014 року.

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор ПАТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко.

"Основний обсяг нафти транспортується в режимі "транзит" по нафтопроводу "Дружба" з Росії в Угорщину і Словаччину. На цьому напрямку є незначне падіння, але, думаю, до кінця року ми вийдемо на плановий показник - дещо більше від 15 млн тонн", - сказав він.

За словами глави "Укртранснафти", прокачування нафти для українських НПЗ за підсумками року становитиме близько 1,5 млн тонн.

Реклама:

Гавриленко зазначив, що на сьогодні трьох філій, що входять до компанії, - "Придніпровські магістральні нафтопроводи" ("ПДМН"), "Південні магістральні нафтопроводи" ("ЮМН") і "Магістральні нафтопроводи "Дружба" - тільки остання є прибутковою. Велика кількість нафтопроводів на сьогодні не задіяна і заповнена консервантом.

"Щоб відповісти на запитання, чи доцільно підтримувати невживані нафтопроводи, необхідно провести серйозні переговори за участю представників усіх зацікавлених сторін - держави, власників НПЗ, трейдерів. У держави м бутєи середньо- і довгострокове бачення задоволення потреби внутрішнього ринку в нафтопродуктах", - заявив глава "Укртранснафти".

Як повідомлялося, транзит нафти територією України в країни Європи в 2014 році скоротився на 3,6% (на 564,6 тис. тонн) порівняно з 2013 роком - до 15 млн 12,6 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: