"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зняв арешт з рахунку "Нафтогазвидобування"

Неділя, 27 грудня 2015, 13:10

Печерський суд Києва зняв арешт з одного з рахунків компанії "Нафтогазвидобування", визнавши, що гроші, що знаходяться там, мають чисте походження.

Про це тало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 22 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Згідно з судовим документом, представник ЗАТ "Нафтогазвидобування" звернулася до суду з клопотанням про часткову відміну арешту майна - рахунки з якого компанія "Нафтогазвидобування" сплачує податки та інші обов'язкові платежі.

Він був накладений в середині літа 2015 року в рамках кримінального розслідування. Якого - не уточнюється. Заявник зазначив, що не має можливості відраховувати платежі до бюджету, а несвоєчасна сплата є підставою для зупинення права користування надрами.

Реклама:

Тому компанія просила частково скасувати арешт майна, а саме, по видатковій частині рахунку.

Суд не тільки задовольнив клопотання адвокатів, але й вказав у рішенні, що кошти на рахунку "Нафтогазвидобування" не діставалися злочинним шляхом.

Нагадаємо, раніше Печерський суд Києва за позовом представника ПАТ "Нафтогазвидобування" скасував арешт вуглеводнів, видобутих на Семиренківському родовищі в Полтавській області.

Як відомо,  "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: