Бібліотеки отримають 42 мільйони на україномовну літературу

Неділя, 27 грудня 2015, 10:33

У 2016 році в бюджеті передбачено додаткове збільшення на 42 млн грн видатків на капітальні вкладення для Мінкультури, які будуть спрямовані на закупівлю україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Я вдячний парламенту і окремим депутатам за підтримку наших бібліотек української книги. У 2016 році ми матимемо на 42 млн грн більше для придбання книг українською мовою", - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Цього року міністерство вже розпочало реформування процедури закупівлі україномовних книг для осучаснення бібліотечних фондів і ми це продовжуватимемо в наступному році. Я хочу наголосити - які саме книги, скільки і як вони будуть розподілені між публічними бібліотеками, вирішуватимуть самі бібліотекарі за результатами відкритого і максимально прозорого голосування", - додав міністр культури.

Як нагадали в міністерстві, цього року відновлено бюджетне фінансування на придбання книг українською мовою, які поповнили фонди бібліотек. Цього року таке фінансування становило 9 млн грн. При цьому бібліотеки, враховуючи потреби читачів, самостійно вибирали, які книжки закуповуватимуть.

Реклама:

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!